Kako se prijavim na VR Poli Petke?

 

Na sprejemnici prizorišča se prijaviš s poljubnim imenom, a pazi: ime se prikazuje na zaslonih in na tvojem osebnem Petke videu, zato naj bo takšno, da te ne bo sramotilo. Petke video se samodejno zajame med VR igro in se do spletne prijave anonimno hrani na www.petke.si. Do svojega Petka videa, ki je namenjen sodelovanju v nagradni igri, dostopaš z unikatno QR kodo oz. ID številko tvoje Petke zapestnice, in sicer 12 do 48 ur po koncu tekmovalnega dne. Če v 48 urah po dnevu tekme ne opraviš spletne prijave, se tvoj Petke video samodejno uniči, s tem pa tudi možnost tvojega sodelovanja v nagradni igri.

 

Lokacije in termini tekmovanj:

 

  • 3.–4. 4. Ptuj, Qlandia

  • 5.–7. 4. Ljubljana, Hipermarket Mercator Šiška

  • 12.–14. 4. Celje, Planet Tuš 

  • 15.–16. 4. Celje, Hipermarket Mercator Celje 

  • 18.–20. 4. Maribor, Hipermarket Mercator Maribor

 


Kako pa dejansko poteka VR tekmovanje?

 

Tekmuješ z VR očali in s kontrolno ročko z varnostno zanko, ki jo nastavi tako, da ti ročka ne zdrsne z roke. V virtualnem prostoru najprej poišči rdečo oz. zeleno točko. Če je točka rdeča, stopi nanjo in obarvala se bo zeleno, kar pomeni, da stojiš na pravi poziciji. Da začneš z igro, stisni sprožilec pod kazalcem na kontrolni ročki. V izogib vrtoglavici se ne premikaj sunkovito. Če se ti med igro vseeno zavrti, zapri oči in snemi VR očala. Žal si med peščico uporabnikov, ki jim VR izkušnja ne ustreza.


Trening. Ko se pojaviš na VR igrišču, poglej ob svoj desni bok, kjer je košara s tremi žogami. Kontrolno ročko približaj žogi. Ko žogo obda rumen obroč, jo primi s sprožilcem pod kazalcem. Zadrži stisk, nameri na koš, zamahni in spusti sprožilec, ko ti zdi primerno. Če se ti met ponesreči in ti žoga uide, je izgubljena. Pusti jo na tleh in nadaljuj z naslednjo.


Tekma. Po koncu treninga se samodejno znajdeš na prvi tekmovalni postaji. Na vsaki od petih postaj je pet žog. Zadetek z oranžno žogo šteje eno točko, zadetek z oranžno-rumeno žogo pa dve. Na voljo imaš le 120 sekund, zato ne oklevaj. Včasih je VR izkušnja tako močna, da pozabiš na resnico. Med menjavo VR postaj se v resnici ne premikaš. Vsi premiki v VR so samodejni.


Kako dam Luki Hi5? Po končanih metih ali po 120 sekundah se pojavi VR Luka, ki ti nastavi dlan. Ko se z ročko približaš njegovi dlani, se tvoj VR rezultat pretvori v Hi5 petke, s čimer Luki pomagaš pri promociji košarke med učenci, saj Perutnina Ptuj za vsakih 500 zbranih Hi5 izžrebani OŠ podari en paket z žogami.

 

Ampak to je animacija, kaj pa pravi Luka Dončić? Ker je gospod Luka Dončić v ZDA, smo mu priskrbeli uro Apple Watch z aplikacijo, s katero lahko spremlja, koliko Hi5 prejme njegov virtualni dvojnik. Zbiranje Hi5 lahko spremljaš www.petke.si.

poli petke

 

 

Moj VR rezultat je top! Kje je nagrada?

 

Na nagradno igro Poli Petke se prijaviš na spletu s QR kodo ali ID številko svoje Petke zapestnice.

 

Kako sodelujem v nagradni igri?

 

Prijava in pravila
Za prijavo k nagradni igri in za dostop do svojega Petke videa uporabi svojo Petke zapestnico. S telefonom odčitaj QR kodo ali na www.petke.si vnesi svojo ID številko. Po opravljeni spletni prijavi te čaka tvoj osebni Petke video, ki je vse dotlej javnosti neviden. Na voljo imaš natanko en teden, da na svoj Petke video s pomočjo Facebooka zbereš odzive (enako štejejo všečki, komentarji in deljenje). Več bo odzivov, večja je tvoja možnost za osvojitev glavne nagrade. Poskrbi, da bodo odzivi primerni za javnost. Odzivi, zbrani po 168 urah po prijavi, se ne prištevajo h končnemu rezultatu.

 

Končni rezultat, ki se upošteva v nagradni igri, je VR rezultat, pomnožen s številom FB odzivov na Petke video.


Če se s končnim rezultatom uvrstiš med 100 najboljših, prejmeš simbolično nagrado in sodeluješ v žrebu
za glavno nagrado, ki bo 1.6.2019 na ptujskem Poli Maratonu.

Glavna nagrada = 2x potovanje v ZDA s poletom, nočitvijo in obiskom NBA tekme v sezoni 2019-20.

Podrobnejša pravila in pogoji za sodelovanje v nagradni igri so na voljo tukaj.

Srečno!


Obvestilo: Facebook ni organizator nagradne igre, z njo ni povezan in ne nosi odgovornosti za njeno izvedbo. Organizator nagradne igre je podjetje Perutnina Ptuj, ki je tudi pristojno za pomoč udeležencem in reševanje morebitnih težav pri sodelovanju.