Poli muzej

Če je Britney Spears svojo avtobiografijo izdala pri 18 letih, potem Poli pri svojih štiridesetih ne more mimo tega, da bi si postavila svoj muzej. Nenazadnje se je v teh štiridesetih divjih letih zgodilo toliko norih reči, da je skrajni čas, da jih zberemo na enem mestu. Uživajte v ogledu in spominih in ne pozabite: to vse skupaj je šele začetek. Še na mnoga nora leta!

pr. P.

Poli seveda zgodovino deli na čas pred Poli (pr. P.) in po Poli (po P.). In, ker je čas pred Poli že zelo, zelo daleč, bo dovolj, če povemo le, da je daljnega leta 1905 Valentin Reinhard pri Deutschlandsbergu odprl odkupno perutninsko postajo na Ptuju, s čimer se začne zgodba Perutnine Ptuj.

29
30

po P.

Nadvse pomembno in posebej izstopajoče je leto 1974, ko so v Perutnini Ptuj izdelali prvo piščančjo klobaso št. 1. Od svojega rojstva do danes je Poli dosledna v svoji kakovosti, ki je rezultat vrhunskih in neoporečnih postopkov izdelave. Že 40 let. In zato ostaja ena in edina.

1974

In rodila se je Poli

01 1

Poleg tega, da je profesor Ernő Rubik iznašel Rubikovo kocko, je 70. leta zaznamoval vsaj še en nadvse pomemben dogodek – v Perutnini Ptuj se je rodila prva in edina obarjena piščančja klobasa z imenom Poli. Ponosna starša Matilda Lovrenčič in dr. Ciril Varga sta že ob njenem rojstvu vedela, da jo čaka prav posebna prihodnost.

Posebna že od rojstva

02 1

Kaj lahko povemo o Poli? Bila je prva piščančja posebna klobasa na tržišču, prava avantgarda z originalno recepturo in vrhunske kakovosti. In bila je prva klobasa, ki je postala večja od sendviča. Prva je šla v politiko. Postala je prva klobasa za namazat. Pa kaj bi naštevali! Samo ena je Poli. In tako bo ostalo.

1985

Je že čas za malico?

03 1

Kupci so bili sprva malce nezaupljivi, a so jih odlično pripravljeni izdelki visoke kakovosti hitro prepričali. Šolskega ali sindikalnega izleta brez sendviča s Poli si sploh ni bilo več mogoče predstavljati.

1988

Vedno v dobri družbi

04 1

Poli nikoli ni bila samotarka in je vedno uživala v dobri družbi. Pogosto so jo videvali s Piko in Koko, ni pa treba posebej poudarjati, kdo je imel glavno besedo.

1989

Dobrodošla Poli z vrtninami

Ker smo vedno pripravljeni preizkusiti in ponuditi nekaj novega, smo klasični Poli dodali ravno prav velike koščke paprike, kumaric in ... no, vsega vam pa ne bomo izdali. In nastala je Poli z vrtninami.

vrtnine poli 01

1997

Poli gre čez mejo

19

Poli je spakirala kovčke in se podala v svet. Njena prva destinacija je bila Italija. Kmalu je Poli postala prava popotnica in prijljubljena gostja v številnih bližnjih in bolj oddaljenih deželah. Na Poli so nori od Skandinavije do Sredozemlja.

1999

Poli je najdaljša!

06

Spoznajte Poli velikanko! Prvo 4-metrsko posebno klobaso, ki je navdušila obiskovalce Kmetijsko-živilskega sejma v Gornji Radgoni.

2000

POLIcaj, POLItik in POLIgamist

»Medtem ko ljudje jejo, ne mislijo na kriminal! Prave ljubezni se nikoli ne prenaješ! Lahko mu zaupate. Klobasa že 25 let, zato ve, kaj je dober sendvič!« In Poli ve, kaj je dober humor. Ker je odprte glave in svobodnega duha. Se še spomnite POLIcaja, POLItika in POLIgamista?

Poli je lažja

07

Lahka Poli sicer ni nič lažja v nakupovalni vrečki, vsebuje pa kar 30 % manj maščob, zato je namenjena vsem, ki skrbijo za lahko in zdravo prehrano. Je odgovor na čase, ko je potreba po lahki in zdravi prehrani vse bolj izrazita.

2001

Ni vse, kar se prične s P Poli!

Pozor, na bosanskem trgu so se že pojavili ponaredki najboljše piščančje klobase! Kdo ve, če se ne bodo preselili tudi čez mejo. Le ena je Poli! Zato pred nakupom pozorno preglejte embalažo in izberite originalno Poli iz Perutnine Ptuj.

08

2003

Poli skače iz letala

09

Poli je najbolj priljubljena piščančja klobasa v Evropi. Zato bi nekateri zanjo storili prav vse. Tudi skočili iz letala. In to brez padala! Še en dokaz, da je Poli res posebna, saj ob njej mimogrede pozabite na strah.

Poličas

Mi med oglasi najraje skočimo po sendvič s Poli. Kaj pa vi?

S sirom, prosim!

Če se tudi vam dogaja, da bi svoj sendvič s posebno radi obogatili s sirom, pa v zadnjem hipu ugotovite, da vam ga je zmanjkalo, izberite Poli s sirom. To je Poli, ki smo ji dodali okusen topljeni sir. Zato, ker vi hočete več.

poli 02

Poli gre na maraton

10

Ker je življenje prekratko, da bi ga zamujali, smo zavrteli pedala na prvem Poli maratonu na Ptuju. V deževnem dnevu se je prireditve udeležilo 1000 udeležencev, številka pa je v prihodnjih letih narastla na preko 5000 kolesarjev. In, ker je Poli nesporna št. 1 med posebnimi klobasami, je tudi Poli maraton hitro postal rekreativni kolesarski dogodek št. 1 v Sloveniji.

2005

Poli na 100 načinov

Perutnina Ptuj praznuje 100 let in praznovanju se seveda pridruži tudi Poli. Ker je Poli enostavno št. 1, je med najbolj cenjenimi sestavinami v vsaki kuhinji, pa naj bo francoska, kitajska, bosanska, ali vaša. Vprašali smo vas, kako pa vi pripravite Poli.

2006

Priljubljena že od rojstva

11

Poli je že od 70. let najbolj priljubljena piščančja posebna klobasa pri potrošnikih vseh generacij. Še posebej jo imajo radi otroci. S kruhom ali brez njega. Vedno pa z največjim užitkom.

Poletite v POLInezijo

Ker Poli rada preseneča in neznansko uživa, če je lahko drugačna, vas vabi v POLInezijo, sanjsko deželo, kjer Poli raste na palmah. In vse, kar morate narediti je, da preštejete kolikokrat se v tv oglasu pojavi napis Poli. Namig? Če seštejete vse prste, je premalo, če jih prištejete še pet, je preveč.

2007

Nori na Poli!

12

Mi vsi smo malo nori. Nori na Poli! Večno mlada, zabavna in ambiciozna, večno posebna. Poli je klobasa s poslanstvom in to je, da s svojo svežino, domišljijo in humorjem napolni vsak dan in vsak hladilnik.

Odslej tudi kot narezek

Našli smo idealno rešitev za vse, ki so nori na Poli in si želijo, da kar sama pade v sendvič. Za tiste, ki imajo raje že narezane delikatese, ali enostavno nimajo časa, volje in dovolj spretnosti, da bi se sami ubadali z rezanjem. 12 praktično pakiranih rezin Poli za hiter prigrizek kjerkoli.

Originalna piščančja posebna

Pozor, samo ena je Poli, ne nasedajte ponaredkom! Če kupujete kopije, pričakujte okus po kopijah. Naš nasvet? Raje kupite original.

2009

Zaposlili smo slona

In nastala je Poli paté. Poli za namazat. Za vse, ki radi mažejo na kruh, ki imajo radi paštete in ki bi radi mazali tudi Poli. Poli je rada drugačna, rada spreminja oblike, vendar prisega na vsebino, zato tudi kot pašteta ostaja tipična Poli. V inovativni embalaži.

Poli je vedno za zabavo

Ker Poli rada izkoristi vsako priložnost za noro zabavo, že od leta 2009 vsako leto na svoj pustni Poli žur v maskah povabi otroke.

20

Poli je vedno za hec

Iz Perutnine Ptuj so 1. aprila sporočili, da se bo pričela gradnja 135-metrskega stolpa na Ptujskem polju, s katero bodo obeležili 35. obletnico proizvodnje Poli. Poli Tower, s podpisom nizozemskega arhitekta Koon van Leeuwena, bo imel najvišje ležečo razgledno ploščad, muzej in restavracijo. In prav vse je bilo res. Razen stolpa.

16

Poli se rada preoblači

poli

Poli je rada v koraku z modo, zato smo jo spoznali že v mnogih preoblekah. Zadnjo lepotno preobrazbo je doživela leta 2009. Ne glede na to, ali si z njo delite okus za modo, vam zagotavljamo, da njena notranjost ostaja nespremenjena že od samega nastanka.

2010

Lepo počasi in naj vam tekne

Ker je Poli vedno polna dobrih idej, vam predstavlja Poli snack, praktično različico za nove čase in nove generacije. Za vse, ki jo imajo raje kot klasični sendvič, in za tiste, ki si želijo uživati s Poli tudi drugače. Niste prepričani, kako bi se lotili klobase? Brez skrbi, sledite navodilom za uporabo.

Polibus

Že poznate prednosti vožnje z avtobusom? Na njem lahko spoznate nove ljudi, preberete knjigo, pojeste sendvič s Poli in uživate v razgledu ter dejstvu, da ste naredili nekaj dobrega za okolje. Gremo na Poli!

17

2011

Št. 1 v Evropi

Vas zanima, kako se s kolesom podre zvočni zid? Ali pa skoči s 25 metrov višine v 60 cm globine? Žal nam ni uspelo posneti zgodovinskih rekordov, ker nas je zmotila Poli. Kako ji je uspelo? Preprosto. Ker je piščančja klobasa številka 1 v Evropi.

2012

Poli je Fresh

21

Alu folija? Plastična posoda? Kako pa vi skrbite za svojo Poli? Da bo Poli še dlje sveža in lepa, vam predstavljamo ličen silikonski pokrovček, ki ga lahko uporabljate znova in znova ... dokler vam ne zmanjka Poli.

Da bodo prazniki še bolj posebni

Poli se je odločila, da se bo za praznike še posebej uredila. Zato se je za Božič oblekla v izbrano svečano obleko. Ker so bili odzivi zelo pozitivni, se je preoblekla tudi za pusta in za Veliko noč.

28

2013

Vse je boljše s Poli

18a

Nihče ne mara slabih novic. Sploh pa ne Poli. Bi raje sendvič? Ker s Poli ni boljši le sendvič. S Poli je boljše vse.

2014

Happy Poli Year

27 1

Polinjera - ekskluzivno praznično pakiranje za najbolj posebno piščančjo klobaso. Poli vsak dan najde razlog za praznovanje. V letu 2014 pa ji razlogov sploh ni treba iskati.

Nori na Poli torke

Ob svoji štiridesetletnici (40!) si je naša večno mlada Poli privoščila ne le eno, ampak kar štirideset odtrganih torkovih praznovanj!

muzej si

Na njenih avanturah so ji zvesto sledili njeni oboževalci, ki so po prvoaprilski potegavščini, da se Poli seli na Kitajsko, kolesarili na maratonu ter se celo spuščali po jekleni vrvi v adrenalinskem parku. Ob svojem jubileju Poli ni pozabila niti počastit s Poli burgerji ter sendviči, na nočnih izmenah ali na poti. Kot se za pravi rojstni dan spodobi, je Poli poskrbela tudi za pravo nostalgično glasbo iz časa njenega nastanka, mrzle mesece pa je pogrela v družbi s čilijem. Le kaj bo šele, ko bo slavila abrahama? ;)

2016

Poli hrenovka

Nikoli ji ne recite hrenovka!

To je Poli.

Video.

SetSize240240 Poli hrenovka simulacija 640x480

Proizvedena iz kar 90 % najkvalitetnejšega piščančjega mesa (kar je največ v segmentu hrenovk na trgu), nežno dimljena in lahko začinjena. Ali jo skuhate ali spečete, vedno bo 100 % Poli.

Ta Poli izdelek je bil velik hit med Poli, tako da je bilo normalno, da se je Poli družina povečala za dve Poli zvezdi: Poli mini hrenovka in Poli Cocktail.

Takoj za tem se je rodil Polidog! Najboljši hot dog v regiji!

Poli hrenovka mini simulacijaPoli Koktajlke julij