Čas priprave: 20 minut Zahtevnost: Z levo roko

Poli Fondue

Sestavine:

Sendvič:

  • 2 rezini toast kruha
  • 1 skuhano jajce
  • ½ paradižnika
  • nekaj kosov kumar
  • tanko narezana Poli klobasa 
  • 1 rezina toast sira
  • ½ avokada
  • malo majoneze

Fondue:

  • približno 70 g naribanega sira
  • približno 30 ml belega vina
  • ½ žličke gustina
  • malo limoninega soka
  • česen v prahu
  • poper
  • muškatni orešček

Poli Fondue

Postopek priprave

Sendvič:

  1. Na obe rezini toast kruha namažite majonezo.
  2. Nato razporedite vse navedene sestavine za sendvič in pokrijte z drugo rezino kruha.
  3. Sendvič prerežite na pol, da se stopljen sir (fondue) lahko razporedi po sendviču, ko ga prelijete.

Fondue:

  1. V manjši ponvi zmešajte vse sestavine razen sira.
  2. Nato dodajte še sir.
  3. Postavite na srednjo temperaturo in mešajte, dokler se sir ne stopi in ne dobite gladkega, gosto omako.
  4. Pazite, da se sir ne prekuha.
  5. Fondue prelijte preko sendviča in takoj postrezite.