Vroči kruh s Poli

20 min. z levo roko
  • 300 g POLI
  • 400 g francoskega kruha (1 štruca)
  • 100 g masla
  • 2 jedilni žlici ketchupa
  • 300 g na majhne kocke narezanega sira gauda
  • 180 g sveže paprike
  • 300 g paradižnikov
  • 4 rezine sira gauda
  • 1 čajna žlička mešanice začimb za paradižnikove jedi
  • sol, mleti poper

Francosko štruco kar se le da natančno prerežemo po dolžini, obe polovici skrbno premažemo z maslom in damo v pekač. POLI in sir narežemo na kocke, dodamo ketchup, mleti poper, mešanico začimb in vse skupaj dobro premešamo. S tem nadevom obložimo obe polovici štruce in ju damo v že segreto pečico na 200 °C za 12 minut. Medtem ko čakamo, narežemo paradižnik in papriko na tanke rezine. Rezini kruha vzamemo iz pečice, ju takoj z rezinami paradižnika in paprike ter posolimo. Rezine sira narežemo na trikotnike in jih naložimo na vrh, nato kruh postavimo nazaj v pečico za približno 3 minute, da se sir lepo razleze. Štruco narežemo na poljubne kose in jih še vroče pojemo.