03 SKOZI CAS naslov

17. Poli maraton

Letos še večji prostor za druženje po kolesarjenju. Bogat glasbeni nastop. Ter izbor 4 mednarodnih zmagovalcev Nori na Petke, ki so za nagrado prejeli potovanje za dve osebi v Ameriko, na tekmo Luka Dončiča.

Tudi letošnji Poli maraton je prekolesarilo več kot 5200 kolesarjev. Čestitamo vsem in se zahvaljujemo za sodelovanje! Kot vsako leto, nam je tudi letos pomagalo 500 prostovoljcev. Najstarejša udeleženka: Nežka Medved (roj 1928) Najstarejši udeleženec: Srečko Kocbek (roj 1928) Najštevilčnejša skupina: Talum Kidričevo. Na odru so zaigrali Orleki, ki so množico dvignili in povabili na ples. Slavna gosta iz sveta zabave, Tadej Toš in Enis Bešlagić, Poli množici poznana tudi kot ambasadorja Poli, sta zbrane na različnih prizoriščih zabavala s svojimi naključnimi zabavnimi nastopi. Letos so se izjemno zabavali otroci, vsako leto jih pričaka večji šotor, bogatejši zabavni program in večja telovadnica. Vsi željni novih jedi s Poli, so si lahko dali duška pri šotoru, kjer so postregli Krompir s Poli. Ponujali so ga fantje iz Bukovcev, ki so jed že dve leto zapored predstavili na svetovnem festivalu krompirja.

16. Poli maraton

Zbrala se nas je ponovno blizu 5000 kolesarjev. Tokrat ponovno skupaj s prijatelji iz Avstrije, Makedonije ter drugi številni novi, mednarodni prijatelji Poli in Poli maratona.

Kolesarili so po znanih trasah in se še vedno čudili lepi naravi ptujske okolice. Čudoviti hribčki nad reko Dravo so prinašali nasmehe in polno veselja. Radi se vračamo v najstarejšo slovensko mesto. Manjkali niso starodobni kolesarji. Niti Tadej Toš. Jedli smo Polidoge in se predajali kulinariki iz linije PP piknik. Dišalo je po žaru, pečenem pišeku. Me dnami, ni bilo lačnih. Bilo pa je mnogo norih ;-). razširili smo zabavni program ob prihodu na cilj. Podelili vsakoletne nagrade, priznanja. Kot zmeraj, že pripravljeni čakamo na naslednjo edicijo.

Dobrodošli na Ptuju tudi naslednje leto! 

15. Poli maraton

Največja slovensko rekreativna-kolesarska prireditev z največjim piknikom v mestu!

3. junij 2017 ste ponovno lahko izbirali med 2, 21 ali 52 kilometrov dolgimi trasami po gričevnati ali za vse obvladljivi okolici Ptuja. V Poli maratonu so združeni ljubezen do rekreativnega športa, optimizem in veselje do življenja. To so vrednote, ki jih pooseblja najpriljubljenejša blagovna znamka POLI s svojo prepoznavno osebnostjo. Na Ptuj vsako leto privabi okoli 4500 kolesarjev in obiskovalcev iz celotne Slovenije in tujine.

14. Poli maraton

4. junija se je na Ptuju, kot vsako leto, vse vrtelo okoli Poli maratona ter drugih okroglovrtečih se predmetov in jedi. Še več: bilo je tako noro, da se nam še zdaj vrti v glavi!

13. Poli maraton

Na Ptuj je letos prinorelo 4.320 kolesarskih navdušencev, ki so na treh različno zahtevnih trasah s svojimi mestnimi, gorskimi, retro, starodobnimi (in še kaj) konjički prigonili skupaj kar 112.366 km. Medtem, ko so odrasli pod vročim soncem noreli po daljših trasah, pa so otroci, kadar niso na najkrajši trasi Poli Snack tekmovali v simpatičnosti na dolge proge, noro uživali v otroškem programu v senci pod šotorom. Lačne hrane smo okrepčali z izdatno okusnimi dobrotami Perutnine Ptuj, lačne nadaljnjih izzivov pa vabimo, da se nam (ponovno) pridružijo prihodnje leto!

12. Poli maraton

Za vse generacije

Še en odlično izpeljan in odpeljan Poli maraton je za nami, mi pa še vedno zbiramo vtise. Prijetno vreme je na Ptuj privabilo več kot 4000 kolesarjev, ki so se kot vsako leto preizkusili na treh različno zahtevnih progah. Medtem, ko so odrasli vrteli pedala, so lahko najmlajši uživali v živahnem otroškem programu. Prav nihče pa ni domov odšel lačen, saj smo kot vedno poskrbeli, da je bilo kulinaričnih dobrot več kot dovolj.

11. Poli maraton

Užitek ob poganjanju pedal

Na Ptuju se je 15. junija 2013 zbralo več kot 5.000 udeležencev, ki so poganjali pedala na največjem slovenskem rekreativno-kolesarskem dogodku. Kolesarji so uživali v odlično pripravljenih trasah in se, kot je to že v navadi, spopadli s 50-kilometri oziroma 22-kilometri poganjanja pedal. Za najmlajše smo pripravili Poli snack traso - krožno pot po pisanih ptujskih ulicah.

10. Poli maraton

Praznik za vse mlade in mlade po srcu

Na vroč in lep sončen dan smo se v soboto 16. junija 2012 zbrali na letališču v Moškanjcih pri Ptuju. Več kot 5.700 dobrovoljnih in energije polnih udeležencev vseh starosti se je s kolesi podalo na eno od treh prog. Kot vselej je bilo tudi za naše najmlajše poskrbljeno s številnimi animacijskimi programi. Kolesarje je po odpeljanem maratonu na prizorišču pričakalo okusno kosilo, ki se je razvilo v prijeten piknik v naravi.

9. Poli maraton

Dobra volja in odlično počutje

Na 9. Poli maratonu se je na prelepo sončno soboto zbralo 5.200 kolesarjev, ki so poskrbeli za pravi kolesarski praznik. Nagrado za najštevilčnejšo ekipo je ponovno prejela skupina kolesarjev iz Taluma, kolesarilo jih je skoraj 700. Odlična je bila tudi udeležba najmlajših, ki so sami prekolesarili progo in se hkrati učili prometne varnosti. Brez dvoma pa sta bila tudi tokrat dobro počutje in veselo razpoloženje nepogrešljiva spremljevalca Poli maratona.

8. Poli maraton

Leto presežnikov

Na 8. Poli maratonu se je skozi cilj zapeljalo 5.200 kolesarjev, med njimi najmlajši kolesar Anej Brus, star 3 leta in najmlajša kolesarka Neža Hren, stara 1 leto. Spoštovanje gre tudi najstarejši kolesarki Nežki Medved, stari 82 let in najstarejšemu kolesarju Janezu Horvatu, staremu 91 let. Največja skupina je bila ponovno Talum Kidričevo s 745 kolesarji. Najštevilčnejša je bila družina Šalamun s trinajstimi, druga družina Gaiser s sedmimi, tretja pa družina Travnikar s šestimi člani.

7. Poli maraton

Kilometri užitkov

7. Poli maraton je žal zaznamovalo nestanovitno vreme. Dežni oblaki so se na sobotno jutro razblinili in pred startom se je pokazalo sonce. Kljub temu pa smo prepričani, da je bilo slabo vreme edini razlog za upad kolesarjev, saj smo na Poli maratonu prav vsako leto beležili povečano udeležbo. Na 7. Poli maratonu je pedala vrtelo 4.500 rekreativnih kolesarjev, ki prisegajo na zdrav način življenja.

6. Poli maraton

Kolesarimo z okusom

Prijetna sončna sobota je na 6. Poli maraton privabila še več kolesarjev kot prejšnja leta. Poleg mini (30 km) in maxi (55 km) Poli maratona smo pripravili tudi lahki Poli maraton (18 km) in tako na prireditev privabili številne družine z otroki vseh starosti. Na pot skozi okoliške vasi so se podali tudi starodobni kolesarji društva DIMEK. Prireditev je popestrila skupina Atomik Harmonik, ki je udeležence zabavala na prireditvenem prostoru. Kuharski mojstri gostinskega podjetja Perutnine Ptuj pa so poskrbeli za gurmanske užitke.

5. Poli maraton

Zabavno in fit s kolesom

Četudi je še dan prej deževalo in vreme ni bilo ravno prijazno kolesarjem, pa se je jutro 5. Poli maratona v soncu nasmejalo vsem udeležencem. Stopinje na termometru se sicer niso dvignile tako visoko kot prejšnja leta, so pa zato ozračje razgreli vsi ljubitelji kolesarstva, ki so po številu postavili nov rekord. Nepregledna množica je namreč štela skoraj 6.400 kolesarjev, ki so se podali na mini in maxi progo največjega rekreativnega kolesarskega dogodka v Sloveniji.

4. Poli maraton

Na kolo za užitek trenutka, dneva in življenja

Poli maraton je v svojem četrtem letu še presegel rekord v številu udeležencev iz leta 2005. S 6.200 kolesarji in kolesarkami vseh starosti in z vseh koncev Slovenije, je 4. izvedba Poli maratona 9. septembra 2006 utrdila status največjega rekreativnega kolesarskega dogodka v Sloveniji. Najmlajši udeleženec maratona je štel komaj eno leto, najstarejši pa kar 87 vitalnih let. Z lepim rekordom nas je presenetila tudi ekipa podjetja Talum, ki je štela kar 500 kolesarjev.

3. Poli maraton

Ker je življenje prekratko, da bi ga zamujali

Sončen dan in dobra volja sta v Moškanjcih pri Ptuju 3. septembra 2005 združila skoraj 6.000 kolesarskih navdušencev, ki so s svojo udeležbo prispevali, da je Poli maraton prerasel v največji rekreativni kolesarski dogodek v Sloveniji. Poleg poganjanja koles in dobre zabave, nam je 3. Poli maraton ostal v spominu tudi zaradi zgodovinskega trenutka, ko so udeleženci ustvarili živo sliko v obliki stotice. Ta je bila namenjena praznovanju stoletnice delovanja in dobrih okusov Perutnine Ptuj.