01 INFO naslov

Letošnji Poli maraton je že 18. po vrsti, ampak bo zaradi trenutnih razmer malo drugačen, kot smo navajeni. A nič za to, saj bomo druženje kljub temu izvedli - v virtualni obliki.

Kako letos sodeluješ na 18. Poli maratonu?

V soboto, 20. junija, moraš do 18. ure odpeljati vsaj 18 kilometrov za 18 let Poli maratona.

Progo odpelješ blizu svojega doma (sam izbereš in določiš progo).

BREZPLAČNA PRIJAVA!

Prijavi se.

Skupen virtualen start bo kot je bilo v »ustaljenem programu«« Poli maratona, ob 11. uri. Predsednik Kolesarskega kluba Perutnine Ptuj mag. David Visenjak bo z "začetnim strelom" naznanil začetek prijetne sobotne vožnje.

Družabni program bo potekal skozi cel dan na LIVE FACEBOOK EVENTU POLI MARATON 2020. 

 

Kako boš dokazoval svojo prevoženo vožnjo?

Progo boš odpeljal/a na lokaciji, blizu svojega doma (sam/a izbereš in določiš progo). Svojo prevoženo vožnjo boš dokazoval/a z eno od izbranih »tracking« aplikacij in objavo na svojem Facebook profilu s #polimaraton. V primeru, da ne boš uporabil/a »tracking« aplikacije, boš objavil/a fotografijo svojega števca ali selfie s poti in pripisal/a

#polimaraton

 Vsak udeleženec prejme zaščitno tekstilno masko za obraz. 

Prvih 1000 kolesarjev, ki boste objavili sliko svoje prevožene vožnje s »tracking« aplikacije, boste prejeli dodatno Poli nagrado: kolesarsko majico.

 

  

DRUŽBENA ODGOVORNOST

GASILCI - PP za vsakega udeleženca poravna 1,00 EUR v sklad (vzpostavljen za ta namen) in nato zbrana sredstva nameni 10 gasilskim društvem (ki so bili stalni partnerji Poli maratona v preteklih letih).

ŠOLE - Fondu prijavnin se doda paket z zaščitnimi maskami za obraz - namenjen za šole. Za predajo poskrbi Kolesarski klub Perutnina Ptuj in sicer maske preda šolam, s katerimi sodeluje v projektu Varne vožnje ali drugače.

V Poli maratonu so združeni ljubezen do rekreativnega športa, optimizem in veselje do življenja. To so vrednote, ki jih pooseblja najpriljubljenejša blagovna znamka POLI s svojo prepoznavno osebnostjo. Poli je izvirna, mladostna, duhovita – Poli je posebna in takšna je že več kot 40 let. Poli maraton, ki ga že 18. leto zapored organizirata Kolesarski klub Perutnina Ptuj in Perutnina Ptuj ob podpori partnerjev in več kot 500 prostovoljcev, tudi letos v juniju vabi k sodelovanju ljubitelje rekreativnega kolesarjenja in prijetne družbe.

Po dosedanjih odzivih udeležencev je to bila ena največjih slovenskih rekreativno-kolesarskih prireditev z največjim piknikom v mestu, organizirano animacijo za najmlajše in pestrim spremljevalnim programom zagotovo najokusnejši in najbolj zabaven rekreativni kolesarski dogodek pri nas. Na Ptuj vsako leto je vsako leto privabil okoli 4500 kolesarjev in obiskovalcev iz celotne Slovenije in tujine.

Letošnji 18. Poli maraton bo potekal v drugačni obliki, virualno, na Facebookovi platformi. Progo bo vsak odpeljal v bližini svojega doma in svoje izkušnje delil virtualno. Izkusili bomo sodoben - digitalni - način komunikacije, a zgolj zaradi trenutne epidemije virusa COVID 19.

Nadejamo se, da se drugo leto ponovno 

vsi srečamo na Ptuju.