Poli maraton v sliki

FOTOALBUM 2018

 

Perutnina Ptuj s ciljem promocije zdravega življenjskega sloga že 30 let podpira ptujsko kolesarstvo in skupaj s Kolesarskim klubom Perutnina Ptuj že 16. leto zapored organizira eno najbolj priljubljenih in največjih rekreativnih kolesarskih prireditev v Sloveniji. K uspešnosti prireditve prispeva okoli 500 prostovoljcev brez katerih prireditev ne bila tako odmevna – na letošnjem Poli maratonu je kolesarilo že več kot 5000 ljubiteljev rekreativnega kolesarjenja.

 Tudi letos so se kolesarji lahko podali na trasi, dolgi 52 in 21 kilometrov, otroci pa na 2 kilometra dolg Poli snack maraton.

Najbolj številčna je bila ekipa Perutnine Ptuj, ki se je sicer nagradi odpovedala. Pokal za najštevilčnejšo ekipo je prejela ekipa Taluma, v kateri je bilo 453 kolesarjev, na drugem mestu je bil Sindikat vzgoje in izobraževanja s 217, tretja pa ekipa ormoškega Safila s 60 kolesarji. Najstarejši kolesar je bil Franc Turk, rojen leta 1932, najstarejša kolesarka pa Nežka Medved, ki bo letos dopolnila 90 let in je udeleženka vseh 16. Poli maratonov. Nagrado za najmlajšo kolesarko je prejela 7-letna Vivi Oblak, ki je letos že drugič prevozila 52-kilometrsko progo, nagradili pa so tudi pet malčkov, rojenih leta 2017, ki so bili prijavljeni na letošnji Poli maraton. Pokal za najbolj atraktivnega kolesarja je prejel Rudolf Maurer, sodelavec iz Perutnina Austria, ki se je na Poli maraton s kolesom iz Dunaja odpravil že tri dni pred začetkom kolesarske prireditve.

 

Po kolesarjenju pa piščanec po ptujsko, žar program in druge dobrote

Vsi udeleženci Poli maratona imajo v štartnini poleg kvalitetne športne opreme, napitkov na trasi/ štartu in v cilju vključeno tudi široko kulinarično ponudbo v prireditvenem šotoru in Poli animacijo za najmlajše.
V družbi priljubljenih in zabavnih animatorjev so najmlajši obiskovalci na igriv način spoznavali cestno prometne predpise, sodelovali v posebnem gibalnem programu, ki je namenjen promociji zdravega življenjskega sloga, se okrepčali z okusnimi Polidogi ter se kreativno izražali v Polirisalnici.

 Poli maraton je tudi odlična priložnost za promocijo Ptuja in okolice kot priljubljene turistične destinacije ter promocija v regiji JVE najbolj prepoznavne blagovne znamke POLI skozi vrednote, ki jih pooseblja: ljubezen do rekreativnega športa, optimizem in veselje do življenja.

 Vse fotografije si lahko ogledate v

 fotogaleriji na www.poli.si/poli-maraton/foto/2018/

ali na Facebook strani Nori na Poli

 Vtisnisnili smo se tudi na Instagram-u ;-): # #norinapoli

www.instagram.com/nori_na_poli

 

Nazaj na sezam