9PoliMaraton

9. Poli maraton

Letališče Moškanjci pri Ptuju

5.200 udeležencev

Na 9. Poli maratonu se je na prelepo sončno soboto zbralo 5.200 kolesarjev, ki so ustvarili pravi kolesarski praznik. Odlična organizacija, postrežba, in program so tako rezultirali v dogodku, ki utrjuje primat Poli maratona med majmnožičnejšimi rekreativnimi dogodki v Sloveniji. Poli maraton je namreč v primerjavi s tekmovalnimi (profesionalnimi) primerljivimi kolesarskimi dogodki primeren prav za vsakogar, saj je izključno rekreativen in tehnično nezahteven. Glede na kondicijske sposobnosti in želje so lahko kolesarji izbirali med različnimi progami, ki jih je lahko prevozil vsak kolesar.

Organizatorji so podelili tudi nekaj nagrad, ki so se jih kolesarji nadvse razveselili. Nagrado za najštevilčnejšo ekipo je tako prejela skupina kolesarjev iz Taluma, ki že nekaj let drži primat najštevilčnejše, kolesarilo jih je skoraj 700, drugi so bili kolesarji SVIZA, tretji pa kolesarji društva tajnic in poslovnih sekretarjev.

Odlična je bila tudi udeležba najmlajših, ki so sami prekolesarili progo, hkrati pa so se tudi zabavali in marsikaj naučili, saj jih je prometne varnosti učil policist, ki se je v otroški družbi odlična znašel. Tako sta bila tudi letos dobro počutje med kolesarskimi zmagovalci in veselo razpoloženje med ljudmi dobre volje nepogrešljiva spremljevalca Poli maratona, kar napoveduje uspešen in jubilejni 10. Poli maraton.

Nazaj na sezam