11. Poli maraton uspel v popolnosti

Ptuj

Več kot 5.000 kolesarjev zavzelo Ptuj.

15. junija se je na Ptuju zbralo več kot 5.000 udeležencev, ki je poganjalo pedala na največjem slovenskem rekreativno-kolesarskem dogodku. Dogajanje v najstarejšem slovenskem mestu sta popestrila odlično vreme in izvrstna kolesarska družba. Kolesarji so uživali v fantastično pripravljenih trasah in se, kot je to že v navadi, spopadli s 50-kilometrsko oziroma 22-kilometrsko traso, za najmlajše pa so organizatorji pripravili t.i. »Poli snack traso« – krožno pot po ptujskih ulicah.

11. Poli maraton so obiskali kolesarji iz Slovenije in tudi drugih držav. Kolesarjenje se je tradicionalno končalo z bogato pogostitvijo, kjer so lahko prijetno utrujeni rekreativci uživali v naših izvrstnih perutninskih dobrotah. Odločitev, da se start in cilj preselita v mestno jedro, je tako afirmirala Poli maraton kot ptujski dogodek.

Nagrado za najštevilčnejšo ekipo je tudi letos prejela ekipa iz Taluma, v številčnosti pa sta ji sledili ekipa Sindikata vzgoje in izobraževanja in ekipa Carrere iz Ormoža. Najstarejša udeleženka je bila 85-letna Nežka Medved s Ptuja, v moški kategoriji pa je ta naziv osvojil leto mlajši Sigi Schubert iz Sv. Tomaža. Organizatorji so nagradili tudi štiri najmlajše udeležence, rojene v letu 2011 in 2012.

Nazaj na sezam