Čas priprave: 20 minut Zahtevnost: Z levo roko

Vroči kruh s Poli

Sestavine:

  • 300 g Poli
  • 400 g francoskega kruha (1 štruca)
  • 100 g masla
  • 2 jedilni žlici ketchupa
  • 300 g na majhne kocke narezanega sira gauda
  • 180 g sveže paprike
  • 300 g paradižnikov
  • 4 rezine sira gauda
  • 1 čajna žlička mešanice začimb za paradižnikove jedi
  • sol, mleti poper

Vroči kruh s Poli

Postopek priprave

  1. Francosko štruco kar se le da natančno prerežemo po dolžini.
  2. Obe polovici skrbno premažemo z maslom in damo v pekač.
  3. Poli in sir narežemo na kocke.
  4. Dodamo ketchup, mleti poper, mešanico začimb in vse skupaj dobro premešamo.
  5. S tem nadevom obložimo obe polovici štruce.
  6. Ju damo v že segreto pečico na 200 °C za 12 minut.
  7. Medtem ko čakamo, narežemo paradižnik in papriko na tanke rezine.
  8. Rezini kruha vzamemo iz pečice, ju takoj z rezinami paradižnika in paprike ter posolimo.
  9. Rezine sira narežemo na trikotnike in jih naložimo na vrh.
  10. Nato kruh postavimo nazaj v pečico za približno 3 minute, da se sir lepo razleze.
  11. Štruco narežemo na poljubne kose in jih še vroče pojemo.