Poli dog 5

Polidog Cheesy

10 min. z levo roko

Priprava: najprej pripravi solato. Zelje nareži na čim manjše rezance, pokapljaj z limoninim sokom, premešaj in pusti, da se marinira pol ure. Štručke razpolovi, tako da ena dolga stranica ostane skupaj, in jih na nizki temperaturi segrej v pečici. V oplasteni ponvi segrej malo olja in na njem popeci hrenovke. Med peko jih obračaj, da se po vseh straneh zlato obarvajo. Hrenovke lahko tudi skuhaš. Hrenovke naloži v segrete štručke, v vsako dodaj majonezo, solato in po vrhu posipaj nariban sir ter jih za hip segrej v pečici, da se sir raztopi. Takoj jih postrezi. Preostanek solate lahko ponudiš zraven v skodelici ali pa jo v hladilniku shraniš do naslednjega dne.

Sestavine: 4 štručke za hotdog, 4 hrenovke Poli, malo olja za peko, 1/4 glave zelja, sok 1 limone, majoneza, nariban sir, npr. gavda