Poli po kitajsko

40 min. z obema rokama
  • 220 g Mini POLI
  • 2 stroka česna
  • 1 hud feferon
  • 400 g kitajskega zelja
  • 200 g sveže zelene paprike
  • 150 g bambusovih vršičkov
  • 150 g sojine omake
  • Gustin
  • 400 g riža
  • olje za praženje
  • sol, mleti poper

Na vročem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo sesekljan česen, da fino zadiši, na rezance narezano kitajsko zelje, sesekljan feferon, narezane bambusove vršičke, svežo zeleno papriko, sojino omako in vse skupaj prelijemo z 1 dl vode. Pokrijemo in dušimo nekaj minut, da se zelenjava nekoliko zmehča. Ko se prepričamo, da je dovolj mehka, dodamo na kolute narezano Mini POLI, po potrebi omako zgostimo z v vodi razredčenim Gustinom, jo začinimo s soljo in mletim poprom ter za pravo kitajsko izkušnjo serviramo z dušenim rižem. Riž zdušimo posebej. Zato ga moramo najprej obsesivno kompulzivno kar petkrat oprati s hladno vodo, dokler ni voda popolnoma čista. Zalijemo ga s hladno vodo toliko, da ga prekriva za 2 cm. Zavremo in na močnem ognju kuhamo pokrito približno 5 minut, nato pa ogenj zmanjšamo na minimum in pokrito kuhamo še 20 minut. Riža med kuhanjem ne odkrivamo. Pred serviranjem ga po potrebi solimo. Če želimo narediti vtis na morebitne goste, jed postrežemo s kitajskimi paličicami. Priporočamo, da vihtenje palčk prej malce potrenirate.