Poli paprikaš s testeninami

40 min. z obema rokama
  • 500 g POLI
  • 400 g testenin (špageti, peresniki …)
  • 200 g čebule
  • sesekljan česen (2 stroka)
  • 2 jedilni žlici paradižnikove mezge
  • 2 jedilni žlici bele moke
  • 2 čajni žlički sladke ali ostre paprike
  • 400 g sveže zelene paprike
  • 1 dl belega vina
  • 1 dl olivnega olja
  • zelišča po želji in okusu
  • ¾ l juhe (jušna kocka), sol

Na olju prepražimo sesekljano čebulo, polovico narezane zelene sveže paprike, dodamo na kocke narezano POLI, česen, paradižnikovo mezgo, moko, sladko ali ostro mleto papriko in zelišča po okusu. Zalijemo z vinom in juho ter kuhamo 20 minut, da dobimo dokaj gost paprikaš. Testenine skuhamo v vreli slani vodi (al dente), jih odcedimo, serviramo na krožnike ter prelijemo s POLI paprikašem. Če lakota ni prehuda, jih okrasimo še z drugo polovico na rezance narezane sveže paprike in ponudimo s svežo sezonsko solato.