Čas priprave: 60 minut Zahtevnost: Z obema rokama

Koruzne tortilje z mletim mesom

Sestavine:

  • 500 g Poli
  • 500 g mletega mešanega mesa
  • 200 g čebule
  • olivno olje za praženje
  • 280 g pločevinka kuhane koruze
  • 280 g pločevinka pasiranega fižola
  • 280 g pločevinka pasiranega paradižnika
  • 280 g pločevinka pekoče omake salse
  • 120 g naribanega sira
  • 2 paketa koruznih tortilj
  • 3 dl kisle smetane
  • 300 g sveže solate
  • vegeta
  • sol, mleti poper

Koruzne tortilje z mletim mesom

Postopek priprave

  1. Na olivnem olju zlato rumeno prepražimo sesekljano čebulo.
  2. Dodamo mleto meso, ga solimo in dobro prepražimo.
  3. Nato dodamo na kocke narezano POLI salamo in pražimo še toliko, da vsa voda izhlapi.
  4. Okus popravimo s soljo, poprom in Vegeto.
  5. Dodamo odcejeno koruzo, polovico pločevinke pasiranega fižola, polovico pločevinke pasiranega paradižnika ter pekočo omako salso po okusu.
  6. Vse skupaj zmešamo in dodamo parmezan.
  7. Že pripravljene tortilje pogrejemo v pečici (približno 5 minut), nato pa vsako nadevamo z mesnim nadevom.
  8. Obložimo jih s svežo solato.
  9. Po želji lahko vsako tortiljo dodatno obložimo s kislo smetano.