Koruzne tortilje z mletim mesom in Poli

60 min. z obema rokama
  • 500 g POLI
  • 500 g mletega mešanega mesa
  • 200 g čebule
  • olivno olje za praženje
  • 280-g pločevinka kuhane koruze
  • 280-g pločevinka pasiranega fižola
  • 280-g pločevinka pasiranega paradižnika
  • 280-g pločevinka pekoče omake salse
  • 120 g naribanega sira
  • 2 paketa koruznih tortilj
  • 3 dl kisle smetane
  • 300 g sveže solate
  • Vegeta
  • sol, mleti poper

Na olivnem olju zlato rumeno prepražimo sesekljano čebulo, dodamo mleto meso, ga solimo in dobro prepražimo. Dodamo na kocke narezano POLI in pražimo še toliko, da vsa voda izhlapi. Okus popravimo s soljo, poprom in Vegeto, dodamo odcejeno koruzo, polovico pločevinke pasiranega fižola, polovico pločevinke pasiranega paradižnika ter pekočo omako salso po okusu. Vse skupaj zmešamo in dodamo parmezan. Že pripravljene tortilje pogrejemo v pečici (približno 5 minut), nato pa vsako nadevamo z mesnim nadevom, obložimo s svežo solato. Če imamo občutek, da zmoremo še več, lahko vsako tortiljo obložimo s kislo smetano.