Bučkina rižota s Poli

30 min. z obema rokama
  • 250 g POLI
  • 100 g bučk
  • 300 g riža
  • 50 g mesnate slanine
  • 80 g čebule
  • sesekljan česen (4 stroki)
  • sesekljan zelen peteršilj
  • 0,5 dl belega vina
  • kokošja juha iz kocke (zalijemo jo nekoliko več tekočine, da je manj slana)
  • 50 g masla
  • 80 g naribanega parmezana
  • sol, mleti poper

V kozici razpustimo 1 jedilno žlico (če smo bolj natančni - 20 g) masla, dodamo na kocke narezano slanino, sesekljano čebulo in česen. Ko čebula postekleni, dodamo na rezine narezano bučko in jo nekoliko popražimo. Dodamo riž in pražimo še toliko časa, da ostekleni. Zalijemo z belim vinom, počakamo, da vino izpari, in med stalnim mešanjem ves čas kuhanja rižote (15 minut) dolivamo vrelo manj slano kokošjo juho. Malo pred koncem kuhanja dodamo sesekljan peteršilj in POLI, narezano na kolobarje, ki smo jih razpolovili. Kuhani rižoti (mora biti zelo gosto tekoča) popravimo okus s soljo in poprom ter primešamo preostalo maslo in parmezan. Ponudimo jo lahko s slastno solato iz endivije ali radiča, ki ji dodamo domač kuhan fižol.