Bučkin narastek

60 min. z obema rokama
  • 400 g POLI
  • 300 g bučk
  • 150 g mesnate slanine
  • 200 g čebule
  • 2 stroka sesekljanega česna
  • 3 jajca
  • 100 g riža
  • 2 dl kisle smetane
  • 100 g naribanega parmezana
  • sesekljan peteršilj
  • olje za praženje
  • sol, mleti poper

Na kocke narezano slanino, sesekljano čebulo in česen prepražimo na vroči maščobi. Dodamo na kockice narezane bučke in dušimo toliko časa, da bučke spustijo vodo. Dodamo riž, solimo, popramo in pokrito dušimo, da se riž do polovice zmehča. Če se nam zdi potrebno, dolijemo malo vode. Odstranimo in ohladimo. Ohlajenemu rižu primešamo na kockice narezano POLI, 1 jajce in ½ lončka kisle smetane. Stresemo v pomaščen pekač, po vrhu pa polijemo mešanico 2 jajc, ½ kisle smetane in naribanega sira. Pečemo pri 150 °C kakšnih 25 minut. Previdno odpremo pečico, navdušeno prikimamo svoji mojstrovini, jo zrežemo na rezine in ponudimo kot samostojno jed s sezonsko solato.