Politika varstva zasebnosti in piškotkov

Ta politika varstva zasebnosti in uporabe piškotkov velja za vsakogar, ki se skladno s Splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta www.poli.si šteje za uporabnika ter za celotno spletno mesto, vključno z njegovimi podstranmi.

Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja oziroma obišče spletno mesto (v nadaljevanju: uporabnik). Uporabniki z registracijo zaklenjenih aktivnosti spletnega mesta Poli.si so lahko fizične osebe, potrošniki, ki se registrirajo za uporabo aktivnosti spletnega mesta.

Z uporabo spletnega mesta, uporabnik potrjuje, da se strinja s to Politiko varstva zasebnosti in piškotkov. Uporabnik se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta strinja s spremembami.

I. Varstvo osebnih podatkov

V podjetju Perutnina Ptuj d.d. spoštujemo vašo zasebnost in bomo vaše osebne podatke uporabili izključno za navedene namene. Vaše osebne podatke bomo skrbno varovali v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679 (GDPR) in Zakon o varovanju osebnih podatkov - ZVOP-1), našo politiko varstva zasebnosti in piškotkov in internimi akti našega podjetja.

1. Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo skladno s Politiko varstva zasebnost in piškotkov, je Perutnina Ptuj, d.d., Potrčeva cesta 10, 2250 Ptuj.

2. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v podjetju Perutnina Ptuj, d.d., je dosegljiva na e-naslovu: osebnipodatki@perutnina.eu.

3. Obdelovalec osebnih podatkov

Pogodbeni obdelovalec osebnih podatkov podjetja Perutnina Ptuj, d.d. je družba Innovatif d.o.o., Poljanski nasip 6, 1000 Ljubljana. Upravljavec in obdelovalec osebnih podatkov sta medsebojna razmerja in obveznosti opredelila in uredila s pisno pogodbo.

4. Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam ali v tretje države

Podjetje Perutnina Ptuj, d.d. zbranih osebnih podatkov ne posreduje tretjim osebam ali v tretje države.

Podjetje Perutnina Ptuj, d.d. za pošiljanje e-novičnikov uporablja spletno platformo MailChimp, na kateri so shranjeni osebni podatki posameznikov za namen pošiljanja novic, in sicer ime, priimek, elektronska pošta, država. Spletna platform MailChimp zagotavlja spoštovanje zahtev iz Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679), poleg tega je pridobila certifikat skladnosti z zasebnim ščitom EU-ZDA (EU-U.S. Privacy Shield Framework. Splošni pogoji uporabe in Politika zasebnosti platform MailChimp so dostopni na https://mailchimp.com/legal/privacy/.

5. Vrste osebnih podatkov in nameni njihove obdelave

Podjetje Perutnina Ptuj, d.d. za spletno mesto Poli.si zbira in obdeluje osebne podatke na podlagi legitimnega interesa.

Z uspešnim postopkom registracije uporabnik pridobi možnost sodelovanja v nagradnih igrah in ostalih aktivnostih za člane, je obveščen o dogodkih.

V primeru, da je za dogodke potreben nakup vstopnice, lahko to opravi tako, da ga spletno mesto Poli.si preusmeri na spletno mesto www.eventim.si, ki hrani tudi podatke o načinu plačila (npr. plačilne kartice).

Če uporabnik ne želi predložiti katerega koli obveznega podatka pri registraciji, ne bo mogel uspešno dokončati registracije in posledično ne bo mogel uporabljati z registracijo povezanih aktivnosti na spletnem mestu Poli.si.

Uporaba aktivnosti spletnega mesta Poli.si je mogoča le na podlagi registracije, pri čemer pa je posameznik, ki je lahko le fizična oseba, potrošnik, seznanjen s Splošnimi pogoji uporabe tega spletnega mesta. Za prvo registracijo na spletno mesto Poli.si so potrebni naslednji osebni podatki: ime, priimek, vzdevek in elektronski naslov. Te podatke pa nato uporablja ob vsaki prijavi v spletno mesto.

Uporabnik pa se lahko registrira tudi s svojim uporabniškim računom Facebook .

6. Varstvo osebnih podatkov

Podjetje Perutnina Ptuj, d.d. za zagotavljanje varovanja osebnih podatkov izvaja vse potrebne pravne, organizacijske in ustrezne logistično-tehnične postopke in ukrepe, bodisi sam na podlagi internih aktov, bodisi preko svojih pogodbenih partnerjev, tako, da se:

  • varujejo prostori, oprema in sistemsko programska oprema, vključno z vhodno-izhodnimi enotami;
  • varuje aplikativna programska oprema, s katero se obdelujejo osebni podatki;
  • preprečuje nepooblaščen dostop do osebnih podatkov pri njihovem prenosu, vključno s prenosom po telekomunikacijskih sredstvih in omrežjih;
  • zagotavlja učinkovit način blokiranja, uničenja, izbrisa ali anonimiziranja osebnih podatkov;
  • omogoča poznejše ugotavljanje, kdaj so bili posamezni osebni podatki uporabljeni in vneseni v zbirko podatkov in kdo je to storil, in sicer za obdobje za katero se posamezni podatki shranjujejo.

7. Rok hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki uporabnika - posameznika, ki se obdelujejo na podlagi legitimnega interesa, se obdelujejo in hranijo dokler obstaja namen. Na podlagi pisnega preklica uporabnika spletnega mesta Poli.si se podatki izbrišejo oziroma se uničijo nosilci podatkov.

8. Pravice posameznika

Skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja področje varstva osebnih podatkov, ima posameznik pravico dano privolitev kadarkoli preklicati, zahtevati vpogled, popravek, omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, in sicer tako, da nas o tem obvesti pisno po pošti na naslov Perutnina Ptuj, d.d., Potrčeva cesta 10, 2250 Ptuj ali preko elektronske pošte osebnipodatki@perutnina.eu. Na navedeni naslov lahko posameznik poda tudi pritožbo v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov.

Posameznik pa lahko pritožbo glede obdelave njegovih osebnih podatkov poda tudi neposredno pristojnemu nadzornemu organu, tj. Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije.

9. Ravnanje v primeru kršitev

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo podjetje Perutnina Ptuj, d.d. nemudoma izvedel vse notranje in zunanje ukrepe (tehnične, organizacijske) za zaščito pravic in interesov posameznika, vsakega od prizadetih bo o tem obvestil, prav tako bo s tem seznanil pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.

II. Politika piškotkov

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov bolj učinkovite.

Po zakonu lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje.

Ta stran uporablja različne vrste piškotkov. Nekateri se uporabljajo na zahtevo tujih strani, ki se pojavljajo na naši strani.

Za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletnega mesta, se uporabljajo naslednji piškotki (ang. cookies):

  • Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.
  • Piškotki za spremljanje statistike so piškotki, ki jih potrebujemo za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje.
  • Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Natančen opis posameznega piškotka in čas njegove namestitve je razviden iz naslednje tabele:

Zahtevani piškotki

Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

Ime piškotka Servis Veljavnost Opis
CookieConsent Poli, Perutnina Ptuj 1 leto Shranjuje soglasje za uporabo piškotkov uporabnika za trenutno domeno.
PHPSESSID Poli, Perutnina Ptuj seja Preserves user session state across page requests.

Piškotki za trženje

Piškotki za trženje se uporabljajo za sledenje uporabnikom prek spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Ime piškotka Servis Veljavnost Opis
collect Google Analytics seja Piškotek se uporablja za pošiljanje podatkov aplikaciji Google Analytics o napravi obiskovalca in vedenju. Sledi obiskovalcem na napravah in po trženjskih poteh.
fr Facebook 3 meseci Aplikacija Facebook uporablja piškotek za dostavo serij oglaševalskih izdelkov, kot je licitacija v resničnem času s strani tretjih oglaševalcev.
tr Facebook seja -
NID Google 6 mesecev Registers a unique ID that identifies a returning user's device. The ID is used for targeted ads.

III. Veljavnost

To Politiko varstva zasebnosti in uporabe piškotkov podjetja Perutnina Ptuj, d.d. bomo po potrebi dopolnjevali, o čemer vas bomo ustrezno obvestili.

Ta Politika je objavljena na spletnem mestu www.poli.si in velja od 25. maja 2018 dalje.